Kreativne radionice


Radionice Male ribarske akademije Sardela
    - fažanski izazov u mreži jedne tradicije
Naučiti kako namatati igle i krpati mreže, veslati batanom, kojim alatom i «ješkom» loviti ribe,  spoznati koliko je kilograma ribe, a koliko soli potrebno za jedan «važ» slanih sardela... I svi su tada ribari: i djeca, i turisti, namjernici, slučajni gosti i moderni argonauti.
Pozivamo vas da se prijavite, naučite stare ribarske vještine, dobijete diplomu te postanete članom Male ribarske akademije Sardela.
    - fažanska riva 20,00, srijedom

Radionice Male ribarske akademije Sardela

 

Izrada kažuna u kamenu
Probuditi maštu i biti kreativan, kroz umjetnost otkriti nove kutove gledanja ljepote prirode, tradiciju i baštinu Istre. Ove radionice su namjenjene svima koji žele upoznati tajne obrade kamena i izradu autohtonog suvenira – istarskog kažuna.

INFORMACIJE I MJESTO ODRŽAVANJA:
ART SUVENIR
Perojska cesta 38, Fažana
Voditelji: Marko i Marino Belas
Kontakt: 098 921 06 28
Cijena: - odrasli 80,00 kn
           - djeca 60,00 kn
Vrijeme održavanja: ponedjeljak, srijeda i petak  16,00 – 21,00 sati
Radionice se održavaju u dućanu umjetnika, sudionici uzimaju svoj rad.

 

SANISIO – radionica obrade drva

Za sve one koji vole aktivni odmor i vesele se prilici da nauče nešto novo! Upoznajte umjetnički proces kreativnog izražavanja u drvu – od razvoja ideje preko skica pa sve do same izrade i finalnih detalja koji sanisio proizvode čine jedinstvenima.
Nudimo vam mogućnost da se i sami okušate u stvaranju uz stručno vodstvo skulptora i dizajnera Saše Matjašiča. Upoznajte umjetnika koji je izlagao u Hrvatskoj i inozemstvu i čiji je rad nagrađen od strane Hrvatskog dizajnerskog društva zbog vrhunske kvalitete koja u sebi objedinjuju baštinu, autohtoni materijal i ručnu obradu. Suhozidi i stari maslinici pratit će nas za vrijeme kratke šetnje do radionice, a proći ćemo i pored ranokršćanske crkvice sv. Elizeja po čijem dijalektalnom nazivu lokalitet i nosi ime – sanisio. U tom okruženju, koje odiše mirom i skladom, nastaju ove unikatne rukotvorine usko povezane sa svim prirodnim elementima koji su neiscrpan izvor inspiracije.
Osjetite toplinu drva u ruci, prenesite svoju energiju u izradu vlastitog djela i dopustite da vas ovaj prirodni materijal zavede svim svojim čarima. S ovog ljetnog odmora vratite se obogaćeni neponovljivim iskustvom i savršenim suvenirom koji ste sami izradili.

Termin: svakog četvrtka u periodu od 10:00 – 12:00h
Jezici: Hrvatski / Engleski (Njemački i Talijanski jezik – uz nadoplatu i potrebno poslati upit; moguće samo ako su svi polaznici za isti jezik – cijena 25€)
Broj osoba: max 5 (veći broj ili grupe, poslati upit na info@sanisio.com)
Proces prijave: možete se prijaviti na sanisio prodajnom mjestu u Fažani (crkvica Blažene Djevice Marije od Karmela, Župni trg bb) ili putem maila na info@sanisio.com. Potrebno je ostaviti slijedeće podatke: ime i prezime, država, e-mail ili mobitel kontakt. Prilikom prijave, a najkasnije do srijede u 12:00h, potrebno je uplatiti polog u iznosu 50% cijene radionice.
Napomene: Ukoliko nismo u mogućnosti održati radionicu, prijavljene osobe bit će obaviještene o novom terminu ili će im se izvršiti povrat pologa. U slučaju nedolaska već prijavljene osobe, zadržavamo pravo ne vratiti polog.

Opis:
9:30 – 9:45      Okupljanje ispred crkvice Blažene Djevice Marije od Karmela
9:45 – 10:00     Pješačenje prema sanisio lokalitetu i SM DESIGN manufakturi
10:00 – 10:30   Dobrodošlica i upoznavanje s umjetnikom
10:30 – 12:00   Proces izrade – demonstracija pripreme i rada na strojevima
                   Svaka prijavljena osoba tijekom procesa dobit će svijećnjak (ili privjesak za ključeve) koji                   će sama ručno obraditi i ispolirati i, na kraju, ponijeti savršenu uspomenu iz Fažane
12:00 – 12:15    Povratak prema centru Fažane i mjestu okupljanja