20.04.2024 18:00
Škola soljenja sardela, Fažanska riva
20 nam je godina tek!
Natjecanje u soljenju sardela te gastro ponuda od slanih sardela, maslinovog ulja i istarskih vina, predavanje o tradicijskim načinima konzerviranja, prerade i pripremanja sardela.
Fažanska Mala ribarska akademija Sardela rastvara svoja vrata kopnu i pučini! U njezinom je radu na poseban način zanimljiva, nadasve korisna Škola soljenja sardele. Valja se okušati u ovom starom umijeću mora, podruma i kuhinje, stati uz natjecatelje koji će u označene limenke posložiti usoljene sardele, primjenjujući spoznaje što se prenose iz naraštaja u naraštaj… Djeca, mještani, gosti, početnici i vrsni znalci: svi će ponešto doznati ili reći o količini potrebne ribe, o soli, ulju, začinima… Za tri mjeseca otvorit će se limenke i biti proglašene najbolje soljene sardele. Iznimna prigoda za degustaciju i razgovor o izboru pravog vina za ovakve svečanosti. U svakom slučaju, treba to posoliti kako treba! A zato je potrebna škola.
Program:
18,00 ŠKOLA SOLJENJA SARDELA
MALA RIBARSKA AKADEMIJA – radionice izrade tradicijskih alata
GASTRO RADIONICE – jela od slanih sardela, filetiranje i mariniranje sardela
RIBICA SARDELICA- kreativne radionice i igraonice za djecu
Kolači i kava za posjetitelje – sudjeluju polaznici Centra za rehabilitaciju Down sindrom centar Pula