Gastro događanja Kultura i tradicionalna događanja

18. Škola soljenja sardela

29.04.2023 18:00


18,00 Škola soljenja sardela, Fažanska riva 

Natjecanje u soljenju sardela te gastro ponuda od slanih sardela, maslinovog ulja i istarskih vina, predavanje o tradicijskim načinima konzerviranja, prerade i pripremanja sardela.

Fažanska Mala ribarska akademija Sardela rastvara svoja vrata kopnu i pučini! U njezinom je radu na poseban način zanimljiva, nadasve korisna Škola soljenja sardele. Valja se okušati u ovom starom umijeću mora, podruma i kuhinje, stati uz natjecatelje koji će u označene limenke posložiti usoljene sardele, primjenjujući spoznaje što se prenose iz naraštaja u naraštaj… Djeca, mještani, gosti, početnici i vrsni znalci: svi će ponešto doznati ili reći o količini potrebne ribe, o soli, ulju, začinima… Za tri mjeseca otvorit će se limenke i biti proglašene najbolje soljene sardele. Iznimna prigoda za degustaciju i razgovor o izboru pravog vina za ovakve svečanosti. U svakom slučaju, treba to posoliti kako treba! A zato je potrebna škola.

Program:

17,30  Povodom osamnaestog rođendana, korisnici usluga Down centra Pula, počastiti će posjetitelje kavom i kolačima, a za djecu oslikavanje lica i   lutkarska radionica „Ribica sardelica“

18,00 Škola soljenja sardela

  • Ekipe uz potporu fažanskih ribara soliti će sardele
  • Radionice izrade starih ribarskih alata
  •  Gastro radionice filetiranja i mariniranja ribe

Muzički program uz Erika Baliju, klapu Intriga i Duo Sunrise

Skip to content